Меню
Остання редакція: 26 травня 2021

Онлайн-вебінар «Розроблення дистанційних курсів з використанням платформи Moodle»

Нещодавно в рамках заходів сприяння розвитку викладацької майстерності науково-педагогічних працівників Уманського НУС відбувся онлайн-вебінар «Розроблення дистанційних курсів з використанням платформи Moodle». Під час вебінару спікер Галина Родащук ознайомила слухачів з можливостями та перспективними напрямами використання платформи дистанційного навчання Moodle в навчальному процесі.

Галина Родащук звернула увагу на таке питання як створення груп в дистанційному курсі та обґрунтувала переваги запису студентів на курс у створенні групи, а не загальним потоком. Спікер продемонструвала на прикладі, що дана можливість дозволяє викладачу регулювати надання студентам доступу д електронних ресурсів курсу (особливо актуально при великих потоках).

Також Галина Родащук детально зупинилася на питаннях, що стосуються створення тестів в системі Moodle. Зокрема було звернено увагу на такі питання як підготовка питань тесту з відповідями; перетворення файлу Word в файл формату Gift; обґрунтування доцільності створення в курсі категорій для питань та алгоритм їх створення; створення бази питань, за допомогою завантаження файлу Gift в певну категорію та створення самого тесту.

В сучасних умовах для забезпечення дистанційної форми навчання студентів питання створення і використання курсів в системі Moodle набуває особливої актуальності та є корисним і надзвичайно важливим в умовах карантину. Набуті навички та уміння повинні підвищити рівень застосування системи Moodle в навчальному процесі університету та доступність її для кожної навчальної дисципліни та студентської групи. Сподіваємося, що викладачі, які були присутні на даному вебінарі, отримали додаткові навички щодо можливостей роботи в даній системі, які будуть застосовувати в подальшому в своїх електронних курсах.

Галина Родащук, кандидат економічних наук, старший викладач кафедри інформаційних технологій