Меню
Остання редакція: 04 грудня 2017

Звідки ці назви?

Як знамениті IT-гіганти отримали свої назви

Apple
Що, здавалось би спільного, між комп’ютерним гігантом і яблуком? За однією з версій, духовний та просто лідер команди творців компанії – Стів Джобс – є великим прихильником яблук, і в той момент, коли для компанії придумували назву, він якраз повернувся з яблучної ферми. В підсумку, компанію назвали Apple computers, а в 2007 році вона стала називатися просто Apple.
ф
Samsung
Слово «самсунг» в перекладі  з корейської означає "три зірки", що пов'язане з різновидністю класифікації зірок – великі, багаточисельні та потужні. До 1993 року логотип компанії якраз і був і вигляді трьох зірок, однак пізніше він змінився на знайомий всім синьо-білий значок.
ф
LG
Національний конкурент Samsung – південнокорейська компанія LG – не завжди мав таку коротку назву. Спочатку компанія називалася Lak-Hui (від англійського lucky – «щасливчик»). Після здиття з Goldstar з'явилась фірма Lucky Goldstar, а потім цю назву скоротили до LG. Останніми роками в компанії заявляли, что абревіатура означає фразу Life’s Good («Життя гарне»), однак згодом відмовились від такої версії.
ф
Facebook
Заснована Марком Цукербергом в 2004 році соціальна мережа мала попередника – онлайн-додаток, що називався Facemash. Згідно легенди, молодий Цукерберг зломав базу даних Гарвардського університета, де вчився сам, і став за допомогою програми розміщувати на своєму сайті по дві фотографії студентів з закликом проголосувати, хто із двох більш привабливий. За чотири години на сайті побувало майже 1,5 тис. користувачів. Затим з'явився прообраз сучасної соцмережі – thefacebook.com; вона, однак, призначалась спочатку тільки для учнів університета. І тільки через певний час це стало просто Facebook-ом.
ф
Sony
Заснована на базі Токійської телекомунікаційно-промислової компанії (Tokyo Tsushin Kogyo K.K), Sony отримала назву від латинського слова sonus, що означає «звук». Також воно виявилось співзвучне сленговому виразу sonny boy, котрий, завдяки американцям, отримав широке поширення в Японії в 50-х роках і означав «розумну молоду людину». Перший продукт під брендом Sony – радіоприймач –  з'явився 1955 роду, однак сама компанія ввела цей бренд тільки в  1958-му.

Далі буде.