Меню
Остання редакція: 04 грудня 2017

Звідки ці назви? (продовження)

(продовження від 26.11.2017)

Як знамениті IT-гіганти отримали свої назви
Twitter
Кожен думає, що назва походить від слова twitter, що значить «щебетати». Але спочатку було вибрано назву Twttr. Тільки пізніше автори  перейшли до назви Twitter, де один з варіантів перекладу - «короткий сплеск несуттєвої інформації».
.
Microsoft
Назва бренда, створеногоБіллом Гейтсом та Полом Алленом в 1975 році, стала похідною від двох слів: «мікропроцесор» (microprocessor) та «софт» (software). При цьому від самого початку назва писалась через дефіс: Micro-Soft.
.
Yahoo
Первісна назва цього відомого інтернет-пошуковика звучала так: «Гід Джері та Девіда по всесвітній павутині» (Jerry and David’s Guide to the World Wide Web). Тільки в 1995 році сервіс отримав ім'я Yahoo. Витоки цього слова треба шукати в книзі Джонатана Свіфта «Подорожі Гулівера», де описуються грубі і тупі людиноподібні істоти йєху. Однак творці Yahoo воліють вважати назву акронімом фрази «Ще Один Ієрархічний Одіозний Оракул» (Yet Another Hierarchical Officious Oracle).

.

Google
Сервіс, котрий починав як невеликий пошуковик, отримав свою назву від спотвореного написання математичного терміна «гугол» (googol). Це число, в десятичній системі числення відображається одиницею з 100 нулями. Назву числу дав 9-річний племінник математика Едварда Казнера. Засновники Google Сергій Брін і Ларі Пейдж вибрали це число, щоб підкреслити об'єм наданої сервісом інформації. При цьому ще до затвердження назви  Google, пропонувався і інший  варіант – Backrub, що означає «масаж». Так що, замість «гуглити» ми зараз цілком могли б говорити «масажувати».

(За матеріалами naked-science.ru)