Меню
Остання редакція: 10 листопада 2016

Формування основ економічного мислення

4 листопада 2016 року у рамках функціонування ліцейного економічного класу, створеного на базі ЗОШ  № 14 м. Умань, викладачем кафедри ЕКІС факультету економіки і підприємництва Уманського НУС Скуртол Світланою Дмитрівною було проведено заняття з економіки на тему: «Економіка, її суть, значення та основні категорії».

Заняття було проведено з метою ознайомлення учнів з економічною наукою, яка дає людині певні уявлення про те, чим може керуватися споживач, обираючи спосіб використання своїх доходів. Той, хто займається власною справою, бізнесом, має здійснювати власну господарську політику. Підприємець, що розуміє причини та наслідки економічних явищ, прийме краще рішення, ніж той, хто не знає цього.

Ці знання сприятимуть раціональній поведінці у сфері споживання, розумному використанню заощаджень, вмінню орієнтуватись у бізнесі, прийняттю правильного рішення під час вибору сфери діяльності.

Зустріч відбулася у дружній атмосфері, у школярів залишилося приємне враження про проведений захід та було виявлено бажання до подальшої співпраці і проведення подібних занять у майбутньому. 

Скуртол Світлана, к.е.н., доцент кафедри ЕКІС ф-ту економіки і підприємництва Уманського НУС