Меню
Остання редакція: 20 вересня 2021

І відбірковий етап студентської першості світу з програмування ІСРС-2021 у південно-східній Європі

18 вересня 2021 року відбувся І відбірковий етап студентської першості світу з програмування ІСРС-2021 у південно-східній Європі.

The International Collegiate Programming Contest (ICPC) є найдавнішою, наймасовішою і найпрестижнішою всесвітньою студентською олімпіадою з програмування для тих, хто бачить своє майбутнє в сфері ІТ. Перемога на цих змаганнях є показником сильних інтелектуальних можливостей студента, що підвищує привабливість випускника в очах потенційних роботодавців.

Уманський національний університет садівництва був представлений студентами денної форми навчання спеціальності 122 Комп’ютерні науки Олександром Шевченком (група 31-кн), Даніїлом Кошелем (група 21-кн), Антоном Алексеєнком (група 21к-кн).

Територіально захід було проведено на базі факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини.

Команда Уманського НУС спробувала свої сили серед 500 команд зі всієї України, посівши ІІІ місце серед команд ЗВО м. Умані. Учасники змагань отримали позитивний досвід, гарні враження та практичні навички вирішення складних задач у жорстких умовах. Конкурсантам виявилися в нагоді знання з алгоритмізації, програмування, об’єктно-орієнтованого програмування. Основними дозволеними оргкомітетом мовами програмування були С/С++, Java, C#, Pascal та Python.

Вітаємо переможців І відбіркового етапу та бажаємо подальших наукових звершень всім учасникам змагань!

Роман Бараненко, кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційних технологій