Меню
Остання редакція: 22 листопада 2018

Круглий стіл на кафедрі інформаційних систем

20 березня кафедра економічної кібернетики та інформаційних систем  провела круглий стіл на тему: Потреби сучасного менеджменту в інформаційних технологіях. В рамках столу була організована зустріч з кількома керівниками приватних підприємств та спеціалістами з впровадження сучасних ІТ. Зокрема, прозвучали виступи на такі теми:

1. Використання інформаційних технологій в time-менеджменті: Богдан Шаповал – голова   Всеукраїнської експортної ради

2. Сучасні комп’ютерні комунікації підприємства: Ігор Гречко – технічний директор   компанії «NovaNET»

3. Впровадження інформаційних систем у підприємстві: Валерія Шаймухаметова  –  директор з маркетингу ПП «Фенікс Агро»

4. Задачі ІТ-служби підприємства: Олександр Коваленко  –   директор з ІТ ПрАТ «Технолог»

Як продуктивно розподілити робочий час, раціонально організувати роботу підприємства та як в цьому допомагають сучасні інформаційні технології  –  власним досвідом вирішення таких питань поділився Богдан Шаповал. Ігор Гречко розповів про використання новітніх інформаційних технологій для поліпшення зв'язку між підрозділами та обміну інформацією у випадку територіально розпорошених організацій, що особливо актуально для аграрного сектору. Валерія Шаймухаметова розповіла про проблеми вибору та впровадження ІТ та їх вплив на діяльність як самої організації, так і її персоналу. Олександр Коваленко наголосив на тому, що сучасне підприємство, незалежно від роду діяльності стає все більш і більш інформаційним, інформаційні технології все більше втручаються в характер роботи підприємства та визначають напрямки його розвитку.

Не дивно, що багато питань, висвітлених виступаючими, виклика́ли гостре зацікавлення присутніх та призводили до тривалих і жвавих дискусій.

Основні висновки проведеної зустрічі можна визначити такими:

  • інформаційні технології в наш час – це не просто технічна складова діяльності організації, а й потужний фактор, що впливає на напрямки та характер діяльності та розвитку останньої, котра, для збереження конкурентоздатності, просто змушена "обростати" новими технологіями та методами діяльності, породженими цими технологіями;

  • сучасний бізнес, незалежно від напрямку  діяльності, стає всі більш і більш інформаційно насиченим, працівник мусить постійно оволодівати принципово новими знаннями та навиками;

  • виховання кваліфікованого менеджера, в тому числі і в аграрній сфері,  необхідно мусить включати його глибоке (о)володіння новітніми інформаційними технологіями та комп'ютерною технікою, постійне (пере)навчання мусить стати необхідною складовою збереження конкурентоздатності працівника.

Зустріч була тим більш цінною, що троє із виступаючих – це колишні випускники нашого університету, а один – працював раніше на кафедрі інформаційних систем. 

Проведена зустріч продемонструвала цікавість, необхідність та корисність подібних заходів, які дають багато корисного всім сторонам – як гостям з боку бізнесу, викладачам кафедри, так і студентам, які бажають стати в майбутньому конкурентоздатними працівниками та успішними керівниками.