Меню
Остання редакція: 23 лютого 2024

Проведення курсів з використанням системи дистанційного навчання Moodle в освітньому процесі

Проведення курсів з використанням системи дистанційного навчання Moodle в освітньому процесі

Минулого четверга кілька груп студентів першого курсу факультету економіки та підприємництва під проводом своїх кураторів Далетханової О.Х. та Концеби С.М. взяли участь у факультетському дні здоров’я, який проводився в Білогрудівському лісі. Студенти взяли участь в різноманітних змаганнях, показавши гарні результати в кількох номінаціях - спорті, кулінарії, конкурсах пісні та стінгазет. Зокрема, команда TeamLead зайняла друге місце у футболі, а також продемонструвала гарні показники в естафеті.

Крім спотривних змагань, студенти, завдяки кураторству викладачів кафедри інформаційних технологій,  змогли подати свою стінгазету в сучасній, принципово новій  формі, яка робить непотрібною давно застарілу в 21 сторіччі паперову версію, а саме - у вигляді електронної версії, доступ до якої дає QR-код. Для цього достатньо було розвісити повсюду зображення цього коду і читачі, хто має телефони з функцією зчитування цього коду та відповідні навички змогли ознайомитися зі змістом газети.

Наостанок студенти показали свої таланти в приготуванні їжі.  Різноманітні страви, приготовлені учасниками дня здоров’я, втомленими активним проведенням часу на свіжому повітрі, були швидко і з задоволенням знищені.

Активність студентів була відзначена рядом похвальних грамот. В цілому, проведення дня здоров’я показало корисність та потрібність подібних заходів, які не тільки дають змогу провести дозвілля нестандартно, а й додають здоров’я нинішній молоді, яка так мало проводить часу на свіжому повітрі, серед живої природи та в автивному русі.

З метою впровадження в освітню діяльність університету норм Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014р. № 1556-VII, дотримання Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти від 30.12.2015р. № 1187 та підвищення професійного рівня науково-педагогічних працівників університету викладачами кафедри ЕКІС розпочато курси з вивчення системи дистанційного навчання  Moodle.

Наказ 

QR код – это матричный код, разработанный 1994 году компанией «Denso-Wave» (Япония). Он легко распознается различным сканирующим оборудованием, в том числе, любительским: к примеру, камерой мобильного телефона. Первоначально этот двухмерный штрих-код использовался для идентификации на заводах компании «Denso-Wave» производимых ею запчастей, но вскоре стал популярным и за пределами производственных линий. [...]

QR код позволяет зашифровать различную информацию: адрес интернет-сайта, номер мобильного телефона, географическое расположение, Email, обычный текст и пр. Данный способ сохранения информации чрезвычайно удобен для пользователей компьютеров, планшетов, ноутбуков, мобильных телефонов и пр.

Сегодня существует множество программ, предназначенных для распознавания QR кодов. Установка такой программы распознавания кодов позволяет существенно облегчить задачу поиска информации о различных услугах либо товарах через Интернет. В последнее время подобные коды встречаются повсеместно: в рекламных буклетах, справочниках, на ценниках товаров и пр.

Также достаточно широкое применение нашли такие коды в рекламе – и журнальной и наружной. Сфотографировав помещенное на рекламный плакат изображение кода, потенциальный клиент может попасть на промосайт рекламируемого продукта, где быстро отыщет детальную информацию о данном товаре.

Онлайн генератор qr код позволяет сгенерировать код любого размера и типа. Если Вы желаете зашифровать какую-либо информацию в виде матричного кода, которая может быть впоследствии считана любыми мобильными современными устройствами, оборудованными фотокамерами, используйте для этого генератор qr код. Сгенерированный код можно размещать на стикерах и упаковках товаров, на различных интернет-сайтах, в газетах, журналах либо на телевидении. QR-код – мощный инструмент, позволяющий быстро получать доступ к информации о рекламируемом товаре и услугах и привлечь внимание к разместившей его компании. Сгенерировать его Вам поможет удобный в использовании qr code generator – простая и функциональная онлайн-программа.

Матеріали