Меню
Остання редакція: 01 листопада 2016

Профорієнтаційна робота

Профорієнтаційна робота у школах Гайворонського району

 

У рамках виконання плану заходів із профорієнтаційної роботи Уманського національного університету садівництва 20 жовтня старший викладач кафедри економічної кібернетики та інформаційних систем, кандидат економічних наук Михайлишина Любов Василівна та викладачі інших кафедр університету, провели заходи з профорієнтаційної роботи з учнями випускних класів Гайворонського району Кіровоградської області, а саме: в загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів №1, 2, 3 м.Гайворона, НВК “Гайворонська гімназія - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5”, а також в загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів смт Завалля та Салькове, сіл Бандурове,  Вікнина, Долинівка, Казавчин, Могильне, Солгутове, Таужне, Хащувате, Чемерпіль, Червоне,

Випускникам шкіл була донесена інформація про умови вступу до Уманського національного університету садівництва у 2017 році згідно із постановою нового закону “Про освіту”. Представлено інформаційні матеріали стосовно підготовчих курсів ЗНО, роздаткові матеріали про переваги навчання в університеті, вибір спеціальностей, міжнародну діяльність, структуру та систему підготовки висококваліфікованих фахівців.

Проведена бесіда з директорами ЗОШ та серед випускників вищевказаних навчальних закладів про перспективи працевлаштування у розрізі напрямів підготовки та спеціальностей. Усіх бажаючих було запрошено на День відкритих дверей, котрий має відбутися 11.11.2016 р.

Викладачі-члени профорієнтаційної групи більш докладно роз’яснили можливості отримання подвійного диплому, стажування за кордоном, військову підготовку на базі університету, умови проживання в студентських гуртожитках тощо. Проведено бесіди з класними керівниками з питання ознайомлення батьків випускників з профорієнтаційною інформацією, в рамках цього передано класним керівникам електронний варіант профорієнтаційних матеріалів.

Потенційні абітурієнти взяли участь в анкетуванні. Опрацьовано 69 анкет.

Також, було проведено зустріч з випускниками та керівництвом Гайворонському міжшкільного навчально-методичного комбінату, в ході зустрічі продемонстровано мультимедійний фільм про Уманський національний університет садівництва. Документи, засвідчуючі це, представлені на сайті Гайворонського МНМК.

Випускники проявляли зацікавленість та запитували про майбутні перспективи навчального закладу. Декілька учнів виявили бажання порадитися із батьками щодо навчання в нашому інституті та зв’язатися з приймальною комісією нашого університету. Надалі викладачі університету планують активну профорієнтаційну роботу у трьох напрямах: з педагогами, учнями та їхніми батьками, що дозволяє поступово сформувати активну позицію школяра відносно свого професійного майбутнього і життя в цілому.