Меню
Остання редакція: 27 вересня 2023

Співпраця зі стейкхолдерами: обговорення використання інформаційних технологій в сфері особистої безпеки

Налагодження тісної співпраці зі стейкхолдерами, роботодавцями та професіоналами-практиками в галузі обслуговування - пріоритет діяльності кафедри інформаційних технологій Уманського НУС, що проявляється у традиційному, системному і виваженому вивченні, активізації, а, головне, впровадженні в реальний освітній процес розширеної участі сейкхолдерів (роботодавців)  у підготовку затребуваних на ринку праці фахівців ІТ- бізнесу України. Ефективність взаємодії університету і стейкхолдерів значно зростає, коли партнери-робтотавці переходять з позиції сторонніх спостерігачів і виключно споживачів освітніх послуг на позицію зацікавлених учасників освітніх і інноваційних процесів, що всіляко сприяє оволодінню студентами комплексом професійних компетентностей для успішного  працевлаштування.

12 вересня відбулася чергова зустріч студентів, що навчаються за спеціальністю «Комп’ютерні науки» з програмістом  компанії «G-MAK LLC» Олександром Шевченком.

Компанія G-MAK-це технологічний стартап з України, який розробляє багатофункціональні системи безпеки. Як зазначив Олександр глобальний ринок безпеки є досить значним, але ринок активних оборонних систем майже не вивчений.

Метою зустрічі було обговорення найбільш важливих питань, що стосуються діяльності компаніїї, а саме створення пристрою, який може запобігти крадіжці в перші секунди вторгнення. 

Діалоги зі стейкхолдером вкотре доводять, що такий спосіб спілкування являється важливою частиною в навчанні майбутніх фахівців.

       

 Сергій КОНЦЕБА, доцент кафедри інформаційних технологій